Почивка в Ахтопол

Почивка в АхтополПочивка в Ахтопол – едно незабравимо изживяване за цялото семейство. Ахтопол е най-южният град на Българското Черноморие. Намира се в Община Царево, област Бургас. Разположен на скалист полуостров на брега на Черно море и в подножието на планина Странджа, град Ахтопол предлага на своите гости усамотение и спокойствие. Не случайно древните елини го наричали Агатополис, което означава „град на щастието“.

 

Почивка в Ахтопол – чисти и спокойни плажове, красиви места за разходка и уютни бунгала Бялата чайка.

 

Ахтопол е подходящ за почивка на цялото семейство, защото тишината и спокойствието, които предлагат малките хотелчета и уютните бунгала в Ахтопол ще Ви накарат да забравите за забързаното ежедневие. В ресторантите, бистрата и сладкарниците ще намерите вкусна храна и сладки изкушения на достъпни цени. В Ахтопол ще се наследите на красив плаж, девствена природа и чиста морска вода. На плажа се предлагат атракции и за малки и големи, като водни колела, банан, разходка с лодка.

Почивка в Ахтопол

Почивка в АхтополОсвен красива природа, в Ахтопол има не малко забележителности. До днес са запазени църквата „Възнесение Господне“, построена през 1776 г., останки от манастира „Свети Яни“ от 12 век, части от крепостната стена, която на места достига 8 м височина и 3,5 м ширина. В близост до Ахтопол се намират останки от тракийска стена. Може да посетите историческия музей, който се намира в града.

Ако Ахтопол е Вашият избор за една спокойна почивка за цялото семейство, далеч от забързаното ежедневие, ще се радваме да станете гости на нашите Бунгала Бялата чайка и да направите резервация на телефоните, посочени в страницата за Контакти.

Галерия с гледки и забележителности от Ахтопол